Wordlenig helpt organisaties snel en doelgericht aan te haken op nieuwe ontwikkelingen en kansen. Daarom zijn wij gemotiveerde kennispartner op 4TU Honours Challenge een eendaagse hackathon waar studenten aan de slag gaan met vraagstukken van gevestigde bedrijven. Dit doen wij in kort tijdsbestek in minimale vormen en door slim samen te werken tussen studenten, Young Professionals en gevestigde bedrijven.

Wordlenig op 4TU Honours Challenge

4TU.Federatie versterkt, bundelt en benut kennis en creativiteit zo maximaal mogelijk. Dit doen zij in de technologiesector, hiervoor zijn vier technische universiteiten aangesloten (Universiteit Twente, TU Delft, Wageningen University en TU Eindhoven). 4TU is opgericht om technologische kennis te bundelen om op deze wijze goed opgeleide ingenieurs en technologisch ontwerpers klaar te stomen. 4TU staat achter het verbinden, vertegenwoordigen en vernieuwen van de kennis en ontwikkelingen binnen technologie.

4TU Honours Challenge, Hackathon: 17 mei in Wageningen

Op vrijdag 17 mei 2019 vindt de 4TU Honours Challenge plaats in Wageningen. Tijdens deze Hackathon gaan 80 studenten van de vier technische universiteiten aan de slag met aangedragen socio-technische probleemstellingen (business cases) uit het werkveld van grote bedrijven. Deze 80 studenten worden ingedeeld in multidisciplinaire teams. ING Group, Royal Dutch Shell, Royal Haskoning DHV en IDH Sustainable Trade Initiative dragen deze cases aan. Wordlenig is een van de kennispartners die deze multidisciplinaire teams coacht en begeleidt om tot een krachtig concept en sterke pitch te komen.

Tijdens dit eendaagse Hackathon event worden de studenten uitgedaagd en geïnspireerd om vernieuwende oplossingen te bedenken voor vraagstukken waar corporates, de grote bedrijven, mee worstelen. Door interactieve en creatieve workshops met praktische begeleiding van kennis experts worden de teams uitgedaagd en geactiveerd om te komen met outside-the-box oplossingsrichtingen.

Hackathon: van vraagstelling naar concept in een mum van tijd

Een Hackathon is een event waar studenten en specialisten, in korte tijd, innovatieve oplossingen creëren voor aangedragen probleemstellingen. Hackathons komen de laatste tijd steeds vaker voorbij. Waarom maken steeds meer organisaties gebruik van een Hackathon?

Nieuwe technologieën en sociale ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op. Voor organisaties is dit steeds moeilijker om bij te benen, vanuit haar eigen organisatie en resources, en om slim op in te spelen. Tijdelijke kennis, innovatie- en denkkracht van buiten en binnen de organisatie activeren is hier dé oplossing voor. Een Hackathon is dan een zeer effectieve en laagdrempelige manier van werken.

Met een Hackathon krijg je in korte tijd vernieuwende inzichten en innovatieve oplossingsrichtingen voor actuele vraagstukken uit je organisatie. Oplossingsrichtingen en inzichten waar je van tevoren niet aan dacht en wat je inzicht geeft in de potentie van nieuwe technologieën. Daarnaast kom je direct in verbinding met talentvolle studenten, Young Professionals en specialisten.

Slim activeren van innovatiekracht

Wordlenig is gespecialiseerd in het creëren, ontwikkelen en vermarkten van vernieuwende bedrijfsconcepten. Dit doen wij in korte tijd, met lef, in minimale vormen en door slim kennis van buiten te mobiliseren. Het verzorgen van Hackathons is hierin één van onze diensten.

Benieuwd of Hackathon geschikt is voor de uitdagingen binnen jouw organisatie? Mail of bel dan naar Egbert om de mogelijkheden en toegevoegde waarde hiervan te verkennen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Of bel Egbert.

Weet alles over innovatie.
085 0602 755