KLANTPROFIEL

Eenvoudige beheersing certificering.

IPA Bedrijfsmanagement biedt advies met betrekking tot risicobeheersing, procesinrichting en verbetering op gebied van informatiebeveiliging, kwaliteit en milieu. Zij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van klanten bij het implementeren en onderhouden van gecertificeerde managementsystemen. Om dit zo slim, overzichtelijk en eenvoudig mogelijk aan te pakken hebben zij de software innovatie Controlbee ontwikkeld. De ambitie is om hiermee de standaard te verzetten, niet alleen streven naar een certificering maar organisaties slim en zelfsturend te maken in het beheersen van wisselende bedrijfskritische omstandigheden.

DE VRAAG

Hoe komen wij tot een succesvolle marktintroductie?

Tijdens eerdere samenwerking tussen IPA en Wordlenig werd in één dag een product concept, het merk Controlbee en een bijbehorende pitch ontwikkeld. Daarna is de product demo gepitcht bij meer dan 5 potentiële klanten die positief aanhaakten. Hierna is het software product technisch ontwikkeld. Toch bleven de vragen: Hoe sluiten wij optimaal aan bij de klantbehoeften? Wat wil mijn klant terugzien in de basis van het product? Waarvoor hij bereid is te betalen?

AANPAK

Aansluiting vinden bij klantbehoeften.

Om het volle potentieel te onderzoeken van ControlBee, is Douwe (student Bedrijfskunde) full-time ingezet. Wordlenig stond hem bij met praktisch advies in de verschillende fases van marktvalidatie experimenten. Hoe kom je aan tafel en hoe toets je gericht je aannames? Als een ware intrapreneur heeft Douwe een doelgroepanalyse uitgevoerd bij bestaande en potentiële klanten. Met de verkooppitch werden verschillende partijen benaderd en kwam het gesprek op gang. Waar lopen ze op dit moment tegen aan? En hoe kan dit verbeterd worden? Op die manier werden alle eisen opgesteld vanuit bestaande marktbehoeften.

De opgehaalde marktfeedback werd direct toegepast binnen het software development team. ControlBee is al een werkende software tool die klaar is voor pilotprojecten. Uit het traject zijn verschillende bedrijven enthousiast aangehaakt om aan een betaalde pilot deel te nemen. Oftewel, de volgende stap werd hierna gelijk doorgezet in marktacceptatie en validatie van de nieuwe software tool ControlBee.

Benieuwd naar het verhaal vanuit de student? Bekijk hier de projectcase!

RESULTAAT

Welke resultaten zijn behaald?

  • Versneld innovatieproces door ondernemende student in lead
  • Markt- en gebruikersinzichten door acquisitie en onderzoek
  • Eerste klanten binnengehaald voor betaalde pilot
  • Reductie van time-to-market naar betaalde pilot projecten

“Samen zijn we er goed in geslaagd om de eerste kansrijke klantengroep boven tafel te krijgen. De eerste licenties zijn al verkocht en de pilot staat in de startblokken! Dat alles is in nog geen 8 maanden verwezenlijkt.”

Paul Ankersmid
Senior Business Management Advisor

Ook je innovatie versnellen?

Wat levert dat op?

  • Productontwikkeling vanuit minimale eisen van de klant
  • Concrete stappen richting marktacceptatie
  • Inzichtelijk welk verdienmodel meest kansrijk is
  • Succesvolle markttoetsing en testen door ondernemende student