KLANTPROFIEL

Kwaliteitbeheersing toegankelijker maken.

IPA Bedrijfsmanagement (hierna IPA) zorgt ervoor dat hun klanten de weg vinden door de complexe wereld van beheersing van hun bedrijfsprocessen. Daardoor kunnen hun klanten eventuele certificaten verkrijgen en behouden. Door slim en pragmatisch te werk te gaan, maken ze complexe materie toegankelijk zodat de klant hierin wordt ontzorgd. IPA begeleidt klanten van A tot Z in certificeringstrajecten zoals ISO9001, ISO14001 of ISO27001.

DE VRAAG

Hoe zetten wij ons software idee om in een wervende pitch voor potentiële klanten?

IPA had een idee voor een nieuw softwareproduct. Om de haalbaarheid te onderzoeken en het idee te versnellen, was zij op zoek naar een praktische en lerende aanpak voor marktverkenning. Het idee tastbaar maken om professioneel en onderscheidend voor de dag te komen bij potentiële klanten en in de markt was het uitgangspunt.

AANPAK

In één dag van idee naar marktintroductie.

Om de marktintroductie voor dit concept uit te werken, zijn we samen in één volledige dag aan de slag gegaan. Van tevoren zijn, door Wordlenig, de bestaande alternatieven geanalyseerd en zijn de bestaande klanten geïnterviewd. Hoe kijken zij op dit moment tegen de IPA dienstverlening aan? Wat is hun toekomstvisie en hoe zien ze de samenwerking in de toekomst? Op deze manier werden de klant uitdagingen en kansen inzichtelijk gemaakt. Met deze uitkomsten en het concurrentieonderzoek werden de oplossingsrichting en uitgangspunten van de softwaretool vastgesteld.

Om de haalbaarheid van softwaretool doelgericht te toetsen in de markt is het concept van de softwaretool in minimale vorm uitgewerkt. Vanuit haar visie en onderscheidende belofte is een naam en merk “Controlbee” gecreëerd. Daarna zijn product mock-ups en wervende presentatie ontwikkeld. Met deze bouwstenen heeft IPA haar concept gepitcht en positieve feedback opgehaald uit de markt. Daarmee is besloten het product te ontwikkelen naar een eerste prototype om pilots mee te draaien.

RESULTAAT

Welke resultaten zijn behaald?

  • Idee omgezet in een minimaal productconcept
  • Haalbaarheid getoetst onder klanten en bij concurrentie
  • Een merk en naam die het idee versterkt en laadt
  • Visuele pitch en presentatie om eerste klanten te overtuigen

“Met Wordlenig in 1 dag word je gedwongen om je gedachten goed te ordenen. Deze dag heeft ons een goed startschot gegeven om onze innovatie te versnellen.”

Paul Ankersmid
Senior Business Management Advisor

Ook je innovatie versnellen?

Wat levert dat op?

  • Kickstart voor productontwikkeling en uitrol
  • Idee vertaald in concrete bouwstenen voor product en communicatie
  • Reduceren time to market en innovatie faalkosten
  • Concrete eerste stap naar marktintroductie