STUDENTPROFIEL

Innovatie versnellen als afstudeeropdracht.

De betaalapp Tikkie, van ABN Amro is een mooi voorbeeld van de werkwijze waar Wordlenig voor staat. Jonge talenten die met ervaren professionals samenwerken aan nieuwe innovaties. Douwe, student Bedrijfskunde wou dit ook. Wordlenig ondersteunde Douwe in het vinden van een afstudeerstage die aansloot bij zijn opleiding en waar hij doelgericht zijn theorie in praktijk kon inzetten. Met de ondersteuning van ons, was Douwe geen standaard afstudeerder die meeliep in een MKB bedrijf, maar was hij een echte start-up ondernemer met toegevoegde waarde op het gebied van innoveren.

Zo kon hij de snelle aanpak van marktvalidatie ervaren tijdens zijn afstudeerproject bij MKB bedrijf IPA. Daar kreeg hij door de coaching, vrijheid en verantwoordelijkheid van Wordlenig de unieke kans om te werken aan het nieuwe innoverende concept product en business model van ControlBee, IPA’s nieuwe startup. Samen met de kennis en begeleiding van Wordlenig wist Douwe het concept succesvol te testen, te optimaliseren en aan te laten sluiten bij de marktbehoeften.

DE VRAAG

Hoe geven we een afstudeerder de juiste omgeving om innovatie te versnellen?

Douwe ging intern aan de slag bij IPA voor startup ControlBee. Voor ons de vraag: hoe geven we hem de juiste handvatten? Hoe begeleiden we hem door het validatieproces? En maken we van hem een ware intrapreneur? Hoe geven wij de handvatten om in korte tijd verschillende aannames te toetsen?

AANPAK

Afstudeeronderzoek met vrijheid.

De softwaretool van ControlBee was al bekend bij Wordlenig. Al eerder werd in één dag een wervende pitch neergezet. Daarmee was al enige richting gegeven aan de koers die ControlBee moest bewandelen. Echter was er nog onvoldoende kennis om de softwaretool op de markt te brengen. Hierdoor konden wij Douwe doelgericht begeleiden tijdens het afstuderen. Met de gegeven vrijheid en het gegeven dat falen mag, wist Douwe door de verschillende experimenten bruikbare feedback over de klantbehoeften op te halen. Met interviews en onderzoeken naar de huidige organisatiestructuur en concurrenten werd er antwoord gegeven op de vraag hoe het product op de markt moest worden gepositioneerd. Op een manier die aansluit bij zowel de markt, als de klant, als de kwaliteiten van het bedrijf zelf.

Benieuwd naar het verhaal vanuit het bedrijf? Bekijk hier de projectcase!

RESULTAAT

Welke resultaten zijn behaald?

  • Veel interactie en contactmomenten met potentiële klanten
  • Belangrijkste risico’s en kansen slim getoetst in de markt
  • Theoretische modellen praktisch toepassen in het veld
  • In 5 maand marktintroductie versneld en pilots gestart

“Gaaf om binnen het bedrijf zoveel bewegingsvrijheid te krijgen. Door de begeleiding van Wordlenig heb ik mij optimaal kunnen ontwikkelen en snel resultaten geboekt!”

Douwe Hofhuis
Student Bedrijfskunde

Wil jij met nieuwe innovaties en vernieuwende business modellen aan de slag voor je afstudeeropdracht?

Wat levert dat op?

  • Inzicht gekregen hoe je in 5 maand een product naar de markt brengt
  • Thuis geworden in de nieuwste start up tools en experimenten
  • Handvatten en inzichten hoe zelfstandig te pionieren met een nieuw product
  • Meer zelfvertrouwen en body om zelfstandig projecten te gaan trekken