Het culinaire evenement van Enschede en omstreken.

In 2016 kwam de vereniging horeca binnenstad Enschede bij ons voor hun positionering. Zij organiseren elk jaar het evenement ‘Proef Eet’. Het culinaire weekend is sinds 1985 een bekend begrip in Enschede. Drie dagen lang krijgen meer dan 50 restaurants, cateraars en brouwerijen een podium voor hun producten. De diversiteit aan kookkunsten geven de bezoeker een bijzondere smaakbeleving. Vanuit heel Nederland komen mensen speciaal naar Twente om te genieten van dit gezellige evenement.

‘Proef Eet’ was zijn tijd al ver vooruit. Inmiddels worden we overspoelt met foodtrucks, foodhallen en andere culinaire markten. ‘Proef Eet’ heeft daardoor meer concurrentie gekregen en het merk ‘Proef Eet’ moet daardoor opnieuw worden geladen. Daarom werd het tijd voor een nieuwe stap met een unieke positionering. De uitstraling van ‘ProefEet’ mocht na zoveel jaar wel op de schop. Daarbij hadden de organisatoren veel ambities richting de toekomst. De identiteit moest daarom verder reiken dan een culinaire markt.

Hoe onderscheiden we ons in de competitieve foodfestival markt?

Foodfestivals schieten als paddenstoelen uit de grond. Lekker genieten van verschillende kleine gerechten is een trend. Maar hoe blijf je je binnen deze competitieve markt onderscheiden?

Vanuit korte ontwerp sprints iteratief
op zoek naar de best passende positionering & visuele stijl.

Samen met de projectpartners GoalGorilla en Trendwerk, is in twee maanden een nieuwe huisstijl, website en marketingcampagne ontstaan. Onze focus lag in het proces om van niets naar een complete rebranding te komen. Binnen 6 weken zijn grote stappen gezet. Van benchmark naar concept en uiteindelijk naar concrete positionering. Binnen die ontwikkeling is in drie sprints met het bestuur van VHSE gekeken naar de juiste richting.

De nieuwe stijl geeft de doelgroep een kijk in de gevariëerde ‘Proef Eet’ keuken. Een proeftuin waarin geëxperimenteerd wordt met nieuw eten. Het pegboard zorgt voor een speelse uitstraling en kan modulair worden ingezet. ‘Proef Eet’ kan hierdoor de komende jaren inspelen op het thema zonder de herkenbare huisstijl te verliezen.

Foto’s:  Proef Eet | Vereniging Horeca Binnenstad Enschede

Resultaat en successen

  • Een huisstijl die naadloos aansluit op de aangescherpte identiteit
  • Huisstijl gedragen door alle stakeholders
  • Iteratief ontwikkelproces waar met uiteenlopende conceptrichtingen en ruimte voor verandering
  • Positieve reacties vanuit verschillende interne en externe partijen in de regio

“Kort voor tijd zijn er altijd veranderingen bij een organisatie als Proef Eet. Wordlenig schakelt snel klantgericht mee. Wordlenig weet snel en doordacht een compleet nieuwe en onderscheidende huisstijl te creëren.”

Robin Hollander
Proef Eet

Aan de slag met een onderscheidende huisstijl?

Wat levert dat op?

  • Onderscheidende positionering aansluit op de nieuwe koers
  • Door snelle sprints, in no-time tot een gedragen resultaat
  • Een huisstijl die elk jaar inzetbaar weer inzet is
  • Schaalbaar visueel materiaal dat zowel online als offline gebruikt kan worden