Opleider voor de maakindustrie.

STODT is de nummer 1 opleider in verspanen en meten, opgericht door en voor vakmensen. Al 35 jaar verhoogt zij de kennis en productiviteit van vakmensen binnen de maakindustrie. Ze verzorgt een divers aanbod opleidingen voor vakmensen gedurende de hele loopbaan. Op die manier worden medewerkers opgeleid in slim en productief vakmanschap. De maakindustrie vraagt constant om nieuw vakmanschap door opkomende technieken en ontwikkelingen. Daarom zet STODT continu in op praktijkgerichte en innovatieve opleidingsconcepten die aansluiten op nieuwe ontwikkelingen.

Hoe zetten wij ons krachtig neer op de markt?

Deze unieke waardepositie richting de toekomst vraagt om een aangescherpte positionering. Waar ligt de kracht van STODT? Met welke dienst/marktcombinaties maken zij het verschil? En hoe vertalen we deze inzichten naar een herkenbare en gedragen positionering?

Nieuwe positionering vanuit klantperspectief.

De organisatie had behoefte aan een frisse blik. Samen met de medewerkers is STODT vanuit het perspectief van de klant en markt onder de loep genomen. Hoe ziet de klant en markt STODT? En hoe willen ze dat ze STODT zien? Waar liggen de grootste kansen richting de toekomst? Hiermee werd in verschillende sessies de stip aan de horizon gezet. Samen werd de koers bepaald en direct toegepast in een eerste verkooppresentatie.

De gemaakte aannames werden door Wordlenig getest. Als ‘mystery guest’ zocht zij contact met de collega marktpartijen en legde zij STODT tegen de meetlat. Niet bang om kritische vragen te stellen en vol lef werd cruciale marktinformatie gewonnen. Met deze kennis is de positionering van STODT flink aangescherpt en zijn ze klaargestoomd voor de toekomst.

Resultaat en successen

  • Getoetste unieke waarde onder markt en klanten
  • Benchmark voor online en offline
  • Afgebakende marktfocus en duidelijke koers
  • Passende positionering die de juiste snaar raakt

“De aangescherpte positionering wordt ondersteund met een nieuwe website en brochures. Hiermee is het opleidingsaanbod inzichtelijk en afgestemd op onze doelgroep. “

Wordlenig heeft ons weer focus leren aan te brengen, in dat waar wij goed in zijn. Hiermee is STODT weer scherp gesteld voor de toekomst.

Jeroen Rouwhof
Directeur STODT

Ook aan de slag met een nieuwe identiteit?

Wat levert dat op?

  • Door medewerkers gedragen positionering & toekomstvisie
  • Onderscheidende visuele pitch
  • Overtuigende en wervende communicatiemiddelen
  • Versterkte en herkenbare positionering van merkidentiteit