KLANTPROFIEL

Twee specialisten in verspanen

Vosteq en STODT versterken maakindustrie bedrijven in vakmanschap, productiviteit en innovatie. Vosteq is gespecialiseerd in bedrijfskundige en technische vraagstukken op het gebied van smart manufacturing. Zij helpen maakbedrijven hun efficiëntie en productiviteit te verhogen. Om zo vooruit te komen op het gebied van productieprocessen. STODT is de landelijke gespecialiseerde bedrijfsopleider die medewerkers in de maakindustrie helpt hun vaardigheden en vakmanschap te ontwikkelen. Ze hebben één gemeenschappelijk doel: de verspanende bedrijven in Nederland helpen structureel hun kennis- en concurrentiepositie te versterken. Door integrale benadering brengen zij een optimale samenhang tussen innovatie, proces en vakmanschap.

DE VRAAG

Hoe komen wij in één dag naar een marktklare uiting voor het gezamenlijke dienstconcept?

De ondernemer in de verspanende industrie is zich vaak niet bewust van het onbenutte potentieel op de werkvloer. Hoe creëren we de bewustwording en zetten wij ze aan tot actie?

AANPAK

Verspanen in goede banen

In één dag zijn we op locatie aan de slag gegaan. Met de juiste kennis op zak en door korte sprints kwam “Verspanen in goede banen” tot stand. Tijdens de eerste brainstorm werden het doel van het merk en de drie belangrijkste klant uitdagingen opgesteld. Hiermee werden de pitch en de bouwstenen van het concept gevormd. Door middel van tekst en visuals werd vervolgens de one page website in elkaar gezet. Daar is uiteindelijk een workshop uitgekomen, waarvoor verspanende bedrijven zich direct konden aanmelden.

RESULTAAT

Welke resultaten zijn behaald?

  • In één dag naar een nieuwe gezamenlijk propositie
  • Nieuw onderscheidend merk en wervende pitch
  • Professionele website met alle informatie in één overzicht
  • Pragmatische creatie en validatie van een nieuw dienstenconcept

“Wordlenig verdiept zich in de markt en daardoor schakelen ze praktisch en snel mee. Door het nieuwe concept werd de gezamenlijke toegevoegde waarde van STODT en Vosteq tastbaar, waardoor verspaningsbedrijven worden aangezet tot actie.”

Harry van de Vosse
Vosteq

Ook snel resultaat behalen?

Wat levert dat op?

  • Gezamenlijke toegevoegde waarde scherp in beeld gebracht
  • Nieuwe allesomvattende propositie die de markt opschudt
  • Concept wat aansluit bij de doelgroep en haar uitdagingen
  • Concrete eerste stap naar marktintroductie