KLANTPROFIEL

Koploper in VR & 3D

The Virtual Dutch Men is meer dan 20 jaar koploper in 3D en Virtual reality. Zij is ontstaan uit een samenvoeging van Archivision en The Virtual Dutch Men. Ze zijn samengevoegd doordat 3D en VR steeds meer op elkaar aansluiten en daarmee elkaar versterken. Oorspronkelijk werkten beide organisaties vanuit twee locaties waar verschillende culturen en werkomgevingen waren ontstaan. Zij werken samengevoegd tot één organisatie. Dit onder de naam The Virtual Dutch Men en in een gezamenlijke werkomgeving op een super gave locatie in Almelo. Hiervoor moest een eenduidige en gedragen visuele positionering komen.

DE VRAAG

Hoe komen we tot een gedragen positionering waar alle medewerkers achterstaan?

Na de samenvoeging van de bedrijven was het tijd voor een nieuwe positionering. Een identiteit waar alle medewerkers zich in vinden en uitdragen. Één die zich onderscheidt in de markt.

AANPAK

Designsprint van één dag

In één dag zijn we op locatie met de medewerkers aan de slag gaan. Van te voren is de concurrentie tegen de meetlat gelegd, alle beschikbare online bezoekersdata geanalyseerd en zijn potentiële klanten bevraagd. Om zo een onderbouwd beeld te krijgen hoe de markt de organisatie ervaart, wie zij als concurrentie zien en hoe de klantreizen er online uitzien.

Op de dag zelf werden alle medewerkers geïnterviewd over wat zij vonden wat de nieuwe organisatie moest uitstralen. Deze interview uitkomsten werden in concept uitgewerkt in de designs van haar homepage. Deze werden gedurende dag op verschillende momenten gedeeld aan alle medewerkers, waardoor het concept en de online strategie steeds weer werd aangescherpt. Er werd ook een sitemap met de belangrijkste pagina’s en klikpaden ontwikkeld aan de hand van de in kaart gebrachte klantreizen en input van de medewerkers.

Uiteindelijk is aan het einde van de dag een homepage ontwerp en sitemap gekozen waarmee de nieuwe website tot stand is gekomen.

RESULTAAT

Welke resultaten zijn behaald?

  • Alle neuzen dezelfde kant op in 1 dag
  • Versnelde besluitvorming en minder communicatieruis
  • Unieke positionering vanuit organisatie en marktperspectief
  • Concrete afbakening ontwikkeling nieuwe website

“Het was leerzaam om door iemand buiten de organisatie een spiegel voor gehouden te krijgen om zo een beter beeld te krijgen waar je organisatie staat en naar toe wil.”

Roelof Terpstra
The Virtual Dutch Men

Ook snel resultaat behalen?

Wat levert dat op?

  • Gedragen positionering door alle medewerkers
  • Visuele vertaalslag naar nieuwe website
  • Organisatie pitch geladen in woord en beeld
  • Unieke klantbelofte doorvertaald naar klantreizen