ZGT is het gastvrije ziekenhuis in Twente waar de patiënt in goede handen is. Als organisatie zet ze continu in op de verbetering van de zorg door innovaties. De betrokken en toegewijde medewerkers zijn hiervoor samen met de patiënten de cruciale voedingsbodem en inspiratiebron. Om deze ideeën om te zetten naar innovaties met impact werkt ZGT niet alleen. Daarom werken ze nauw samen met de wetenschappers, bedrijven en investeerders uit de regio.

Om inspirerende ideeën voor innovaties heeft ZGT op 10 november 2016 Smart Up Innovation georganiseerd. Tijdens dit evenement werden medewerkers met hun ideeën vanuit de werkvloer gematcht met de juiste professionals, kennisinstellingen en technologiebedrijven. Dit met als doel ideeën verder te brengen, te verbeteren en te realiseren. Hierin heeft Wordlenig de medewerkers geholpen hun ideeën tastbaar te maken en daarmee doelgericht het idee verder te brengen en optimaliseren. In korte sessies van een half uur gingen wij samen met de medewerker(s) aan de slag en brachten wij het idee tot de kern. Cruciale vragen waren hierbij o.a.: Welke uitdagingen lost het idee op? Wat maakt het uniek en wat is de impact voor de patiënt, zorgverlener en ZGT? Wat zou de minimale vorm zijn om dit te testen en bewijzen in de praktijk?

Met de antwoorden op deze vragen werden de ideeën in korte tijd uitgewerkt tot een wervende en toegankelijke visuele pitch. Deze pitch stelde de medewerkers tijdens deze dag in staat hun idee eenvoudig en doelgericht tastbaar te maken en te delen. Hierdoor ontstonden goede matches met kennisinstellingen en technologiebedrijven. Ook werden ze actief gebruikt om het tijdens de dag te presenteren aan de ZGT innovatiecommissie. Aan het einde van de dag de ideeën verder tot leven gekomen en was er inzicht verkregen over de kansrijkheid en welke eerste kleine stappen ondernomen moeten worden om het idee verder te brengen. Last but not least zag je bij medewerkers door hun eigen visuele pitch trots eigenaarschap en positieve drive ontstaan om hun idee verder te willen brengen binnen ZGT en daarbuiten!

Het innovatiepotentieel binnen jouw organisatie optimaal benutten?

Of bel Egbert.

Weet alles over innovatie.
085 0602 755